Helatanssit

Tervetuloa koko perheen Helatanssit-ulkoilmatapahtumaan Kotiseututalo Påkakseen – tule nauttimaan alkukesän tunnelmaa kansantanssin ja -musiikin parissa!

Lauantaina 18.5.2023 klo 13-18
Kotiseututalo Påkas, pihapiiri (Vanha Kuninkaalantie 2, Vantaa)
Vapaa pääsy, koko perheelle

Ohjelma:

klo 13.00 Piha-alue aukeaa
klo 13.30 Helsinki Ceilidh Band, tanssia ja tanssin opetusta britteinsaarten hengessä!
klo 15.15-16 Sipoon pelimannit – pihatanssit kaikille! Sipoon pelimannit tanssittaa perinteisellä tanssiohjelmistolla.
klo 16.15 Kaamospelimannit jamittaa, tervetuloa mukaan soittamaan ja tanssimaan!

Paikan päällä makkaranpaistoa ja kahvitusta.
Tapahtuman järjestää Kaamospelit-yhdistys ry ja Påkas ry, tapahtumaa tukee Vantaan kaupunki.

Helsinki Ceilidh Band

Kun kyse on irlantilaisesta, skotlantilaisesta ja englantilaisesta cèili-tanssimusiikista, Helsinki Cèilidh Band on ykkösvalintasi Suomessa. Olit sitten kokenut cèili-konkari tai täysin vasta-alkaja, Helsinki Cèilidh Band vie sinut hetkessä mukaansa cèili-tanssin hurmokseen.

Brittiläis-suomalainen yhtye perustettiin vuonna 2013 Helsingissä, yhtyeen jäsenten opiskellessa Sibelius-Akatemiassa. Siitä asti heidän ainutlaatuinen ja jalan alle menevä saundinsa on hurmannut yleisön kuin yleisön erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomea. 

Yhtyeen jäsenet näyttävät eri tanssien askeleet ja opastavat tanssijoita englanniksi ja suomeksi. Ennen kuin huomaatkaan, tanssit sujuvasti menevää jigiä ja reeliä! Välillä voidaan vetää henkeä vaikkapa suomalaisen valssin tahdissa.

Sipoon pelimannit

Sipoon pelimannit tuo Helatansseille annosen perinteistä ja tanssittavaa pelimannimusiikkia. Tämä pelimanniyhtye perustettiin vuonna 1980 muutaman sipoolaisen pelimannin toimesta. Soitto soi kuitenkin jo paljon ennen yhdistyksen perustamista mestaripelimanni Sven Runar Wiikin johdolla. Järjestäytyneemmän toiminnan kaipuussa perustettiin yhdistys Sibbo Spelmanslag rf. ja toiminta on jatkunut siitä pitäen – yli 40 vuotta siis!

Kaamospelimannit

Kaamospelit -yhdistyksen aktiivit johdattavat vieraat kansanmusiikki – ja tanssijamien pyörteisiin. Tervetuloa mukaan soittamaan ja tanssimaan!